top of page

Όταν πέθανε ο πατέρας μου, κάθισα δίπλα του και του ζήτησα να με συγχωρήσει για

οτιδήποτε μπορεί να έκανα που τον στεναχώρησε η τον θύμωσε. Σκόπιμα είτε ακούσια.

Αναρωτήθηκα αν τον συγχωρώ κι εγώ;
Μετά από βαθιά και ειλικρινή ενδοσκόπηση δεν βρήκα τίποτα στα 40 χρόνια της ζωής μου που θα έπρεπε να συγχωρήσω σε εκείνον.
Δεν βρήκα τίποτα άλλο παρά τρυφερή αγάπη, αποδοχή και υποστήριξη που είχε δωθεί άνευ όρων.

Συγχωρέστε και ζητήστε συγχώρεση πριν είναι πολύ αργά.

Το να συγχωρείς και να συγχωρείσαι σημαίνει να επιτρέπεις στη δύναμη της αγάπης και της ειρήνης να ρέει μέσα σου, εξελίσσοντας την ψυχή σου. Με αυτόν το τρόπο κυβερνά τη ζωή σου υγεία, καλοσύνη, ευλογία και αφθονία .

Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρηθεί και αυτός που δεν συγχωρεί τους άλλους είναι φτωχός, Ω Θεέ μου μην μας κάνεις έναν από αυτούς και δώσε μας τη δυνατότητα και τη δύναμη να συγχωρούμαστε και να συγχωρούμε τους άλλους.

Πάντα μου έλεγε "το μαλακό δεν σπάει"
Μια σοφία από έναν άνθρωπο που έζησε 80 χρόνια και έζησε μέσα από αυτά τις εμπειρίες της ζωής, με όλα αυτά που μπορείς να φανταστείς.

Να είσαι μαλακός με τον εαυτό σου για να μην ραγίσεις και για να μην ραγίσεις καμία καρδιά δίπλα σου.

Να είσαι απαλός στο μυαλό, απαλός στη σκέψη, απαλός στη γνώμη, απαλός στην καρδιά, να είσαι απαλός με τον εαυτό σου και τους άλλους.

Και να θυμάσαι πάντα ότι
"Η μαλακότητα πηγάζει από τη δύναμη και την αποδοχή του εαυτού, η σκληρότητα πηγάζει από την αδυναμία και τον φόβο"
Μιντο Αττάαλλα

Αυτό που θα διαβάζεις έχει πολύ βαθύ νόημα και είναι η λύση για πολλά προβλήματα.

Ήταν ένα λιοντάρι που έκανε συχνά παρέα στις γάτες.
Ετρωγε ότι τρώγανε.Κοιμοταν οπως κοιμόταν οι γάτες.Σκεφτοτανε όπως σκεφτονταν.Μια μέρα επιτέθηκαν λιοντάρια στις γάτες,τρέχανε οι γάτες και το λιοντάρι μαζί. Τον ρώτησε ένα λιοντάρι γιατί τρέχεις αφού δεν εισαι γάτα.Του είπε όχι είμαι γάτα.Το είπε όχι είσαι λιοντάρι. Τον πήγε σε μια λίμνη που ήταν πολύ καθαρό το νερο. Του είπε κοιτα στο νερό ποιος είσαι.Όταν είδε το λιοντάρι την αντανάκλαση του στο νερό.Φωναξε αφού είμαι λιοντάρι γιατί συμπεριφέρομαι σαν γατα.Σε παρακαλώ πολύ μη με αφήνεις βοήθησε με.Τον πήρε μαζί του και έμεινε μαζί με τα άλλα λιονταρια έτρωγε ότι τρώγανε έπινε ότι πινανε κοιμόταν όπως κοιμόταν συμπεριφεροταν όπως συμπεριφερονταν.Μεχρι που μια μέρα μαζί με τα αλλά λιοντάρια ξανασυναντησαν τις γάτες.Του είπαν τι έχεις κάνει και έγινες ξανά λιοντάρι; 

Διάλεξε με ποιον κάνεις παρέα από παίρνεις ενέργεια.
Μην επιτρέπεις σε κανένα να σε κάνει γατα αφού είσαι λιοντάρι.

Αυτό που κρατάει μια σχέση δεν είναι η αγάπη.

Αλλά η ταξινόμηση των αρχών που θέτουμε μέσα στην ίδια τη σχέση και στον καθένα ξεχωριστά!!

Οι αρχές ( Αποδοχή, Ελευθερία, Κατανόηση, Ενσυναίσθηση, Σεβασμός ) είναι σημαντικές, όταν υπάρχουν αυτές τότε υπάρχει σχέση και μπορείς να πεις αγάπη, όταν δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει υγιής σχέση ούτε αγάπη, αλλά προσκόλληση και εξάρτηση. 

Πάρε το χρόνο σου και διάβασε αυτο το κείμενο με πολύ προσοχή.

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι,ναι εσύ ομορφούλα!!
Ακόμα ψάχνεις τα δικαιώματα σου; ακόμα παλεύεις για να αποδείξεις ότι είσαι άξια; ότι δεν είσαι κατώτερη από τον άνδρα; ακόμα πιστεύεις ότι ο δρόμος ειναι μακρύς για τη ισότητα; ακόμα περιμένεις τον κατάλληλο άνδρα που θα γέμισει τη ζωή σου χαρά, ασφάλεια, τρυφερότητα, αγάπη, στοργή; 
Η ακόμα κατηγορείς τους άνδρες ότι φταίνε για την κατάσταση που βρίσκεσαι;

Μέχρι πότε η κινητήρια δύναμη της συμπεριφοράς σου θα είναι η συνειδητοποίηση των θυμάτων η αδικία και η απελευθέρωση των γυναικών; Ή μήπως έχει περάσει αυτός ο καιρός και ήρθε η ώρα για κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό; 
Πότε θα καταλάβεις την πραγματική σου θεϊκή αξία είσαι ο ουρανός που αγκαλιάζει τη γη, είσαι η φωτιά που ελέγχει το νερό και καίει το ξύλο και διαμορφώνει το μέταλλο και ταΐζει τη γη.
Είναι καιρός να κάνεις κάτι για να προσθέσεις αρχές και αξίες στην κοινωνία, όχι να αποδείξεις κάτι. 
Είναι καιρός να ξοδέψεις ομορφιά, έλεος, φιλικότητα, ειρήνη, καινοτομία, δημιουργικότητα, χαρά, ευτυχία, αδελφοσύνη, σοφία,ισορροπία,τρυφερότητα, όχι να τα περιμένεις από έξω.
Αυτά είναι τα προσόντα σου και γι' αυτό είσαι στη γη.

Πιστέψτε με, το να ζεις με τη συνείδηση του καταπιεσμένου που ψάχνει την αξία του και την επιθυμία να αποδείξεις κάτι στην κοινωνία είναι μια συνειδητοποίηση που προσελκύει όλα τα κοινωνικά, ψυχολογικά, σωματικά προβλήματα.

Έχεις δει ποτέ πεταλούδα που αγωνίζεται να γίνει σαν τη σφήκα, έχεις ακούσει ποτέ για ελάφι που αγωνίζεται να γίνει σαν τον λύκο
Κάθε φύλο, κάθε χρώμα και κάθε είδος έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με ισορροπία για να φέρει χαρά στη γη
Έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο λόγος που επηρεάζονται κυριολεκτικά οι σωματικές σου ορμόνες γιατί δαπανάς το θηλυκό σου κομμάτι με όλη τη δύναμη που έχεις.

Είσαι πολύ όμορφη, περισσότερο από ότι πιστεύεις και όταν θα το συνειδητοποιήσεις θα ζεις το παράδεισο της ζωής ανεξάρτητα με το τι γίνεται γύρο σου.
Με πολύ αγάπη και εκτίμηση!!

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι στην περίπτωση ψυχικών διαταραχών που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή, η φαρμακευτική αγωγή από μόνη της δεν αρκεί.

Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε.

 

Όταν σταμάτησα τη θεραπεία, όμως επανήλθαν τα ίδια συμπτώματα.

 

 Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την θεραπεία. 

 

Τότε, ποια είναι η λύση; 

 

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης παράλληλα με τα φάρμακα, γιατί τότε;

 

Ελάτε να το αναλύσουμε στα γρήγορα.

 

Ένα άτομο με διαταραχή μερικές φορές πείθει τον εαυτό του ότι δεν θέλει να ακούσει κανέναν ή να συζητήσει με κανέναν επειδή δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη σκέψη ή τη συμπεριφορά του, ή έχει φτάσει σε ένα στάδιο που έχει γίνει επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους εξαιτίας της συμφόρησης ή της ψυχολογικής διαταραχής. Ο γιατρος, σε αυτή την περίπτωση, θα δώσει φάρμακα (συνήθως αντικαταθλιπτικά ή ηρεμιστικά) αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί από την ρίζα του.

 

Η φαρμακευτική αγωγή θα προετοιμάσει τον ασθενή να μιλήσει με κάποιο ψυχοθεραπευτή, ο οποίος θα μπορέσει να του επικοινωνήσει τα αιτία της διαταραχής και να την γιατρέψει από την ρίζα της.

 

Αν εξαρτάσαι μόνο από φάρμακα, θα έχεις δύο επιλογές 

 

Η πρώτη είναι ότι θα ζεις πάντα με αυτό 

 

Η δεύτερη είναι ότι αφού σταματήσεις την αγωγή με την πρώτη πίεση, θα έχεις πάλι συμπτώματα

Τα αυτοάνοσα μπορεί να οφείλονται σε δύο λόγους από ψυχολογικής άποψης:

  1. όταν δεν υπάρχει επαφή με τα συναισθήματα (δεν αναγνωρίζω τι νοιώθω ή τα αγνοω)

  2. συναισθήματικη καταπίεση χωρίς δυνατότητα έκφρασης ούτε ξεφορτωσης. 

 

Όταν εγκαταλείπει ο άνθρωπος τα συναισθήματα του και απομακρύνεται από τον εαυτό του και όταν δεν μπορεί να εκφράζει αυτό που νοιώθει, αισθάνεται ξένος μέσα σε αυτό το σώμα, το ένα του κομμάτι δεν γνωρίζει το άλλο κομμάτι.

Και τι είναι το αυτοάνοσο? ένα κομμάτι του οργανισμού δεν αναγνωρίζει το άλλο του κομμάτι και όχι μόνο, αλλά το θεωρεί εχθρό και πρέπει να το παλέψει μέχρι να το καταστρέψει.

Θα ήτανε πολύ βοηθητικό μαζί με την φαρμακευτική αγωγή να δουλεύουμε αυτά τα δύο θέματα.

Και για το κομμάτι της πρόληψης:

μεινε κοντά στα συναισθήματα σου είτε είναι θετικά είτε αρνητικά με αποδοχή και μάθε πως να τα επικοινωνείς και να τα ξεφορτωνεσαι με σωστό τρόπο.

Και αυτό το κείμενο μπορεί είναι από τα μεγαλύτερα που έχω γράψει. Αλλά διαβάζοντας το προσεχτικά θα νιώσεις μεγάλη ισορροπία.

Κοιτάξτε, ξεχάστε τους ανθρώπους που σας κουράζουν, αφήστε τους στην άκρη γιατί έχετε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να απαρνηθείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Σταματήστε να αναλώνεστε σε σχέσεις που δεν σας καταλαβαίνουν η δεν είναι στο ίδιο επίπεδο συνείδησης με εσάς, όποιος πραγματικά θέλει να έρθει να σας βρει θα έρθει.

Ξέρω ότι αν πιστεύετε όλα τα λόγια που ανέφερα παραπάνω, θα ήθελα να σας πω ότι βρίσκεστε στον γρήγορο δρόμο προς την απομόνωση και μετά την κατάθλιψη.
Μην σκέφτεστε ότι μπορείτε να ζήσετε μόνοι χωρίς ανθρώπους, ούτε ψυχολογικά ούτε ενεργειακά.

Επιτρέψτε μου να σας πω ποιος είναι ο ορισμός της υγείας από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας.
Είναι μια κατάσταση ευεξίας από σωματική, ψυχολογική και κοινωνική άποψη.

Οι σχέσεις σας με ανθρώπους με τη διαφορετική αρνητική και θετική τους ενέργεια σας φορτίζουν γιατί μέσα σας είστε και ο αρνητικός και ο θετικός.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μάθετε την τέχνη να αντιμετωπίζεται τους άλλους, όχι την τέχνη να αποστασιοποιείς τον εαυτό σου από τους άλλους ή να τους απομακρύνεις.
Η πρώτη τέχνη έχει επίγνωση, σοφία, πίστη και ευθυγράμμιση με το σύμπαν, τις δυνατότητες του και τους νόμους του.
Η δεύτερη τέχνη έχει εγώ, υπερβατικότητα, ψυχολογική ευθραυστότητα και απόσταση από το θεϊκό σύστημα.

#Δρ_Μιντο_Αττααλλα
20/12/2022

Αυτό το κείμενο μπορεί είναι από τα μεγαλύτερα που έχω γράψει.

Αλλά διαβάζοντας το προσεχτικά θα νιώσεις πολύ διαφορετικά.

Δεν θέλω να αισθάνεσαι απελπισμένος ό,τι κι αν γίνει.
Θέλω να είσαι πάντα θετικός, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.
Μην αφήνεις συναισθήματα,θλίψεις ή φόβους να σε κυριεύουν.
Να έχεις πάντα τον στόχο σου μπροστά, άφησε τον να είναι ο αρχηγός σου.
Είσαι πιο δυνατός από όλα τα γεγονότα και τις περιστάσεις, όσο δυνατές κι αν είναι, μείνε σταθερός και μη σπάσεις.
Να έχεις πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου για να μπορεί ο κόσμος να σου γελάει.

Βλέπεις όλες αυτές τις συμβουλές.
Μην πιστεύεις τίποτα από αυτά γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λόγια ενθάρρυνσης που χάνουν τη λάμψη και τη δύναμή τους ώρα με την ώρα.

Έλα να σου εξηγήσω γρήγορα, από την σκοπιά της ειδικότητάς μου στην ψυχολογία, πόσο επικίνδυνο είναι αυτά για την ψυχική σου υγεία.
Θέλω να ξέρεις πολύ καλά ότι ένας φυσιολογικός, υγιής άνθρωπος,είναι αυτός που διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ αρνητικής και θετικής ενέργειας (Γιν=Γιανγκ) 

Αυτό που τον ωθεί είναι η πίστη στον εαυτό του. Το μυστικό της ευτυχίας του είναι η ίδια η ύπαρξη του και η θεϊκή του παρουσία.

Θέλω επίσης να ξέρεις ότι τα αρνητικά συναισθήματα όλων των ειδών, σε κάποιο βαθμό, χρησιμεύουν ως προστατευτική ασπίδα η ως βαλβίδα ασφαλείας για να εξασφαλίσεις την προστασία σου. 

Η συνεχής προσπάθεια σου να είσαι θετικός είναι μια ασθένεια, γιατί η θετική σκέψη είναι αποτέλεσμα του ελέγχου των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεων.

Μην κρύβεσαι από τα συναισθήματα σου.
Να τα αποδέχεσαι για να πάρουν το χρόνο τους και να περάσουν. 
Αισθάνεσαι Θετικότητα, καλωσόρισε την Αισθάνεσαι αρνητικότητα, καλωσόρισε την Αυτός είναι ο πυρήνας της αποδοχής.

Ένα συμπαγές άτομο μπορεί να σπάσει, αλλά ένα μαλακό άτομο δεν θα σπάσει ποτέ γιατί έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις.

Στο τέλος, να θυμάσαι ότι δυνατός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί με δύναμη να αποδεχτεί και να εκφράσει τα συναισθήματα του αποκαλύπτοντας τα. 
Για να σωπάσεις ένα μικρό παιδί που κλαίει, πρέπει πρώτα να αποδεχτείς το κλάμα του και να ψάξεις για τον λόγο που κλαίει.

Δεν υπάρχει λάθος συναίσθημα, είναι πάντα αληθινό, αλλά υπάρχει λάθος αιτία. 
Δούλεψε με την αιτία, όχι με το αποτέλεσμα.

#Δρ_Μιντο_Αττααλλα
#Αθηνα 22/11/2022

QI GONG

ή αλλιώς "δεξιότητα της εσωτερικής ενέργειας".

Η αρχαιότερη παραδοσιακή κινεζική πρακτική που συνδυάζει την αναπνοή και κινητικές διατάσεις σε ασκήσεις συνδυασμένες για να χαλαρώνουν τους μυς, να διευκολύνουν τη ροή του αίματος και τη ρύθμιση της εσωτερικής ενέργειας (Τσι).

TAI CHI

μια αρχαία κινεζική τέχνη που ανήκει στην

οικογένεια των "εσωτερικών πολεμικών τεχνών".

Επιδρά στο σώμα όσο και στο πνεύμα και έχει χαρακτηριστεί ως αργός ενεργειακός χορός, διαλογισμός σε κίνηση, πάλη σκιών, ολιστική θεραπευτικά άσκηση. Οι απαλές κινήσεις του κρύβουν δύναμη και ζωντάνια. 

Η φιλοσοφία του QI GONG και του TAI CHI στηρίζεται πάνω στις αρχές του Yin και Yang.

Για να είσαι υγιής ψυχικά χρειάζεται να σε υποστηρίξει το σώμα, αλλά και για να είσαι καλά σωματικά χρειάζεται να αδειάσεις το μυαλό σου από κάθε αρνητική σκέψη και να το ελέγχεις. Αλλά πώς να είσαι υγιής όταν το μυαλό πάντα σκέφτεται, πάντα τρέχει από την μια σκέψη στην άλλη, αφού αυτή είναι η λειτουργία του, ο μηχανισμός του... Εσύ θα πρέπει να μάθεις να το κατευθύνεις και να το ελέγχεις... Οι σκέψεις σου θα γίνουν πράξεις σου και από τις πράξεις σου θα εξαρτηθεί η ζωή σου. Είσαι αυτό που σκέφτεσαι. Αυτό το έχουμε διαβάσει πολλές φορές αλλά μπορεί να μην έχουμε μάθει τον τρόπο για να το εφαρμόζουμε. Το Qi Gong και το Tai Chi θα σε βοηθήσει να βρεις τον τρόπο γιατί θα σε φέρει σε επαφή με το σώμα σου μέσω κινήσεων, θα σε φέρει σε επαφή με τον εαυτό σου μέσω αναπνοής και συγκέντρωσης, με την ανώτερη σου δύναμη με τον συνδυασμό και των τριών στοιχείων.

Ειναι στιγμες μοναδικές που φτάνεις εκει, που δεν ξερεις που ειναι αυτο το εκει, αλλα φτάνεις χωρις καμία σκέψη και απλα φεύγεις με τη πρωτη σκέψη Και μετα αναρωτιέσαι πού ανήκω, εδω ή εκει. Αν ανήκω εδω, γιατι παω εκει, κι αν ανήκω εκει, γιατι ξαναγυρίζω εδω. Και μαλλον για να εισαι εκει, πρεπει να υπάρχεις πρωτα εδω. Το εδω ειναι το μονοπάτι για εκει, το φως χωρις το σκοταδι δεν εχει αξια.

Το σκοτάδι δεν μετατρέπεται σε φωςαλλά το φως εμποδίζει την ύπαρξη του σκοταδιού. Η αληθινή δράση δεν είναι στην καταπολέμηση του σκοταδιού, αλλά στο να μπει το φως. 

Από τα μεγαλύτερα λάθη που μας έχουν μάθει είναι ότι το παρελθόν είναι ο λόγος, η αιτία και το μέλλον είναι το αποτέλεσμά του. Ενώ "η συνείδηση είναι ο λόγος, η αιτία και η πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της".

Οι δυσκολίες και οι κρίσεις δε μας αλλάζουν απλά βγαίνει οτι έχουμε συσσωρεύσει μέσα μας. Ο ρατσιστής θα το ερμηνεύσει φύλο, χρώμα, θρησκεία. Ο θυμωμένος θα βγάζει λόγια φωτιάς, ο λυπημένος θα καταρρεύσει από το κλάμα, ο απογοητευμένος θα διαφωνεί με όλους ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό, ο φοβισμένος θα τρέμει και θα βρίζει τους πάντες , μόνο ο συνειδητοποιημένος ξέρει ότι η κρίση είναι το αποτέλεσμα για αυτά που έχεις σπείρει. 

Δράσε αβίαστα ,

Δούλεψε χωρίς προσπάθεια ,

Πάντα ανταπόδωσε 

Αγάπη στο μίσος.

 

Χρησιμοποίησε οτι ειναι εύκολο 

Για να κατανοήσεις ότι είναι δύσκολο 

Χρησιμοποίησε ότι είναι μικρό 

Για να προσεγγίσεις ότι είναι μεγάλο.

 

Το πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο 

Μπορούν να πραγματοποιηθούν 

Αν τα δεις σαν μια σειρά απο ευκολα βήματα.

Το πιο μεγάλα έργο στον κόσμο 

Μπορούν να πραγματοποιηθούν 

Αν τα δεις σαν μια σειρά απο μικρές εργασίες.

 

Ο σοφός δεν προσπαθεί 

Να κανει μεμιάς κατι μεγάλο ή δύσκολο 

Για αυτο και το έργο που πραγματοποιεί 

Ειναι μεγάλο και δύσκολο.

 

Οταν ακούει γρήγορες υποσχεσεις 

Ξερει οτι δεν μπορει να τους εχει εμπιστοσύνη ,

Οταν ολα του εμφανίζονται ως ευκολα 

Ξερει οτι τον περιμένουν μεγάλες δυσκολίες.

Ετσι, αντιμετωπίζοντας ολα με την ίδια προσοχή,

Τίποτε τελικα δεν ειναι δύσκολο.

 

Απόσπασμα απο το Tao Te Ching 

Όταν κάτι έχει ριζώσει ,μεγαλώνει εύκολο .

Όταν κάτι είναι πρόσφατο ,εύκολο διορθώνεται .

Ο,τι είναι εύθραυστο ,εύκολα σπάει .

Ο,τι είναι μικρό ,εύκολο σκορπίζεται .

Γι,αυτό πρόλαβε τους κινδύνους πριν εμφανιστούν .

Βάλε σε τάξη τα πράγματα ,πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα .

Το τεράστιο δέντρο φυτρώνει απο ενα τοσο δα κλαράκι .

Ο πανύψηλος πύργος δεν ήτανε παρα ενα χωμάτινο λοφακι .

Και το πιο μακρύ ταξίδι ξεκίνησε απο ενα μικρό βήμα .

Αν ορημησεις να αρπάξεις κατι ,θα το χάσεις μεσα απο τα χερια σου .

Αν πιέσεις τα πράγματα να ολοκληρωθούν πριν την ωρα τους θα καταστρέψεις αυτο που ήτανε σχεδόν έτοιμο .

Γι,αυτο ,Ο Σοφός δρα αβίαστα .

Αφήνοντας τα πράγματα να ωριμάσουν απο μόνα τους .

Παραμένει εξίσου ήρεμος στο τελος οσο και στην αρχή .

Επειδή δεν εχει τίποτα 

Δεν εχει τίποτα να χάσει ,

Το μονο που επιθυμεί 

Ειναι να μην επιθυμεί .

Η μόνη γνώση που χρειάζεται 

Ειναι η γνώση της άγνοιας 

Απλά υπενθυμίζει στους άνθρωπος την πραγματική τους φύση .

 

Απόσπασμα απο το Tao Te  Ching

bottom of page